"Könnyű gombával megfertőződni, de a gyógyulás – valódi probléma." A jól ismert mikológus feltárta a kezelés titkát!

News Medical
A gombás megbetegedések okairól, kezelési módszereiről és a mikózisokkal kapcsolatos egyéb problémákról beszélünk ma az orvostudományok doktorával, mikológus orvossal, Berkesi Andrással.
Hogy mi is az a gomba, talán mindenki számára ismeretes manapság. A mikózis esetében teljesen más a helyzet: sokan még semmit sem hallottak róla.
Egyébként a gomba valójában nem betegség, ha részletesebben megvizsgáljuk. Nem mikrobák, vírusok vagy baktériumok okozzák, hanem növényi szervezetek, ugyanolyan gombák. Spóráik vannak, amelyek mélyen behatolnak a körömlemez vagy a bőr szövetébe, majd ott fejlődésnek indulnak és nagyon aktívan szaporodnak.
Hosszú ideig várhatnak áldozatukra, lerakódva a ruhákon, a bútorokon vagy a szőnyeg rostjain, majd ha egy személy közelébe jutnak, azonnal veszélyes fertőzésforrássá válnak számára és másoknak is.
–Berkesi doktor úr, mi az oka annak, hogy a gombás megbetegedések statisztikája növekedett az utóbbi években?
–Igen, ezt a jelenséget valóban megfigyelték, mégpedig Európa sok országában. De a fertőzés ilyen hullámát összetetten kell megvizsgálni. Például fontos szerepet játszik a világ ökológiai helyzetének romlása. A levegő és a víz szennyezettsége negatív hatással van az emberi immunrendszerre, ami csökkenti a test védő funkcióit.
Egy másik alapvető tényező a helytelen táplálkozás. Manapság az emberek már korai életkorban hozzászoknak a magas kalóriatartalmú ételekhez, édességekhez, gyorséttermi kajához, ezek endokrin változásokhoz vezetnek. Idővel az anyagcsere folyamata felborul, mivel a testben túl sok lesz a szénhidrát, ez tápanyagként szolgál a mikózis kórokozói számára.
A legkisebb eltérés a higiéniai szabályoktól, például mezítláb ment végig egy nyilvános medencén és a gomba már szaporodik, elpusztítja a lábkörmöket.
– Sokan megpróbálják nem észrevenni a gombát, amíg túl késő nem lesz. Végülis "senki nem halt még meg ettől". Mit tudna mondani a gombás betegségek veszélyéről?
– Könnyű gombával megfertőződni, de a gyógyulás – valódi probléma. Sokféle mikózis létezik. Néhányuk csak a bőr felszínén él meg. Egyszerű a kezelésük, ha nem hanyagoljuk el a betegséget. De a dermatomikózisok sokkal mélyebben hatolnak be, komplex terápiát kell alkalmazni, különben az eredmények csak átmeneti jellegűek lesznek és később kétszeres erővel térnek majd vissza, megsemmisítve mindent, ami útjukba kerül.
Az ilyen betegségek veszélye abban áll, hogy a beteg kezdetben csak enyhe kellemetlenséget érez, például viszketést okoz az érintett területen. De még végül ekcéma is válhat belőle.
Kicsit később a problémák komolyabbak lesznek. Visszataszító szag jelenik meg, amely szó szerint mindenütt kíséri az embert. Sem az antibakteriális szappan, sem a dezodor vagy a parfüm nem segít megszabadulni tőle. Ennek eredményeként szégyelli majd levenni a cipőjét, ha hazaér, arról már nem is beszélve, ha vendégségbe megy valakihez...
És végül az esztétikai kellemetlenség, a körömlemez állapota minden nap egyre rosszabb lesz és eldeformálódik. Ha a mikózis megfertőzte a bőrt, akkor a kiütés területe folyamatosan bővül. A helyzetet súlyosbíthatja a gyulladás. Ez visszafordíthatatlan változásokhoz vezet a körömben és a bőrben, amikor az egészséges sejtek teljesen meghalnak és az elhalt sejtek helyettesítik őket. Ezek a gombás fertőzés forrásává válnak mások számára is, például a családtagok szenvedhetnek tőle, hiszen a gyermekek szervezete a leginkább hajlamos a gombás betegségekre, még nincs elegendő immunitásuk a leküzdésükhöz.
Ne felejtsük el a légzőrendszert megfertőző mikózisokat se. Megfelelő kezelés nélkül a beteg rokkantságához vagy akár halálához is vezethetnek.
Az ilyen esetek meglehetősen ritkák, de az elmúlt 3 évben hazánkban már 7 esetet láttam hasonló diagnózissal.
– Sokan megpróbálják nem észrevenni a gombát, amíg túl késő nem lesz. Végülis "senki nem halt még meg ettől". Mit tudna mondani a gombás betegségek veszélyéről?
– Általában a probléma átfogó kezelésére van szükség. Vagyis először a beteg elmegy a bőrgyógyászhoz kivizsgálásra és ő a helyzet összetettségétől függően, vagy saját maga ír fel szereket, illetve eljárásokat, vagy elküldi az illetőt egy mikológushoz. Az érintett körömlemezt megolvasztják vagy sebészileg eltávolítják. De ez nem azt jelenti, hogy a helyén új köröm kezd majd el növekedni.
A gomba teljes megsemmisítéséhez erős antibiotikumos kezelésére van szükség. Itt kezdődnek az új nehézségek. Az ilyen készítmények nagyon mérgezőek, néhány nap alatt elpusztíthatják az emésztőrendszer mikroflóráját. De ez nem a legrosszabb, mert csak a májon és a vesén keresztül történő szűrés után választódnak ki a szervezetből. A hatalmas dózisú toxinok ezeknek a szerveknek a sejtjeit pusztíthatják el. A legyengült máj teljesen védtelen a hepatitisz, a cirrózis ellen és a vesék elkezdenek szenvedni a pyelonephritistől.
A gombaellenes szerekkel való kezelés minimum 6 hónapig tart. Ebben az időszakban az emésztőrendszert tovább kell stimulálni probiotikumokkal. Általában véve, fél évig nem csak sok erőt kell beleölni a gyógyulásba, hanem rengeteg pénzt is.
– Mi a teendő azok számára, akiknek nincs ennyire sok pénzük a gomba kezelésére?
– Körülbelül egy évvel ezelőtt szokatlan szert kaptunk a gombafertőzések kutatására szolgáló központunkban – Keraderm+. A gyártók szerint a tesztek az esetek 97% -ban bizonyították a kezelés hatékonyságát. A költsége viszont tízszer alacsonyabb volt, mint a klasszikus gombaellenes szereknek. Sok alkalmazottunk azonnal szkeptikus volt az ilyen információkkal szemben. De tudja, a nagyobb része teljesen igaznak bizonyult.
A Keraderm+ hatását 1615 gombafajtán tesztelték. És 94,9% -uk teljesen megsemmisült 30 napon belül.
Ez nagyon magas mutató még a hatékony gombaellenes szerekhez képest is, amelyeket korábban ajánlottam a betegeimnek. Vagyis a krém, a használati utasítás szigorú betartásával, a gomba kiterjedt kolóniáit pusztíthatja el, amelyeket csak kizárólag műtéti beavatkozás útján távolíthattak volna el. Mit mondhatunk a nem elhanyagolt esetekről. Hámlás, viszketés, bőrpír – a Keraderm+ használatának megkezdésétől számítva 15-20 napon belül szó szerint szinte eltűnnek.
Ugrás a hivatalos oldalra

Hozzászólások

A közelmúltban úgy döntöttem, hogy orvoshoz, sőt sebészhez fordulok. Nagyon sok pénzt költöttem, de már nem kell! 30 nap és sokkal egészségesebb vagyok, nehéz elhinni. Tehát srácok, ne legyetek bolondok, egyetlen tabletta sem fog segíteni rajtatok! Csak a Keraderm+.
Már régóta küzdök a körömgombával. Olyan, mint egy jojóval játszani, amely mindig visszatér. Úgy érzem, hogy kipróbáltam a piacon elérhető összes szert, de eddig semmi nem sikerült. Tegnap megrendeltem ezt a gombaellenes krémet, a Keraderm+ terméket, amelyet említettek. Nagy reményeim vannak vele kapcsolatban. Értesíteni fogom önöket az eredményekről!
Ó, remélem, ez nálam is működik majd. Már belefáradtam a gombás fertőzésekbe.
Azt hiszem valamit kihagytam. Hol találhatom meg ezt a terméket?
Érdekel az itt tárgyalt eszköz. Részletesebben szeretném tudni, hogy mennyi ideig használható? És igen, alkalmas-e serdülők számára, mérgező hatású-e az időskorúakra?
A lányom rendelte meg nekem. Soha nem hittem ezekben a modern szerekben. De be kell ismernem - jobban, mint a Keraderm+, semmi sem segített!
Ismerem ezt a csodaszert! Az elmúlt 5 évben kipróbáltam az összes kenőcsöt, krémet és tablettát - semmi sem segített. Még jó, hogy a nővérem ajánlotta. Mintha elszállt volna a lábgomba problémája!
Az egész család összeszedte ezt a nyavalyát!!!! Mi is beiratkoztunk a férjemmel az uszodába, pár napot jártunk, aztán meg is érkeztünk! Tavasz vége van, nemsokára megyünk a tengerre és itt meg ilyen problémával állunk szemben. Barátaink ajánlották, megrendeltük, bekentük... Mintha nem is lett volna! Jó!
Ez tényleg nem semmi! Soha nem gondoltam volna, hogy egy krém erre képes! Csak a kíváncsiság kedvéért vettem egy csomagot egy barátomtól. Jobban éreztem magam! Nincs fájdalom, nincs kellemetlen érzés, viszketés, hámlás. Régóta nem éreztem így. Nem lehet összehasonlítani tablettákkal és más szerekkel sem, mint ég és föld! Azok számára, akiknek problémái vannak a gombával - a legjobb kezelési mód!
Emberek, mondják, hol vették? A gyógyszertárakban ilyen eszköz nem kapható. Nem szeretnék hamisítványt venni, hiszen annak semmi haszna nem lesz.
Emberek, mondjátok, segít? Próbálták kenni? A többi szerből semmi haszon.
Kellemesen meglepett a krém hatása. Őszintén szólva, eleinte nem igazán bíztam ebben a szerben, de most megváltoztattam a véleményemet. A krém valóban jobban segít, mint a legerősebb tabletták. A viszketés és a hámlás szinte azonnal elmúlik, anélkül, hogy tablettákkal kellene mérgeznie magát. Végigcsináltam az ajánlott két kúrát, csodálatosan érzem magam!
Van egy vélemény, miszerint a gomba kezelését tablettákkal kell végezni. HAZUGSÁG!!!! Próbáltam jópárszor többfélét szedni, SEMMI EREDMÉNY!!! A gombát csak krémmel kell kezelni!
JOBBAN VAGYOK)))))))))))))))) A férjem fertőzött meg, akarva vagy akaratlanul - nem tudom, rögtön 100 féle magyarázatot talált ki... a gomba a nagylábujjaim körmének felét érkezte megtámadni. Néhányszor próbáltam kezelni, sikertelenül, csak a Keraderm+ krém segített.

Ugrás a hivatalos oldalra